Reizigersvaccinatie

12-08-2018

Op reis,….

Nu de zomer er aankomt worden er door velen weer plannen gemaakt om op reis te gaan. Reizen naar landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, rond de Middellandse Zee, Oost-Europa, en het Caribische gebied is leuk maar er zijn ook gezondheidsrisico’s aan verbonden! In deze landen komen infectieziekten voor zoals hepatitis A/B, buiktyfus, gele koorts en malaria. Ook zijn de hygiënische omstandigheden soms matig tot slecht, wat kan leiden tot ziekte. Er zijn ook landen die bepaalde vaccinaties verplicht stellen. Deze is bedoeld om de eigen bevolking te beschermen tegen import van besmettelijke ziekten. Zonder zo’n verplichte vaccinatie mag u een land niet in.

U kunt bij de huisartsen van gezondheidscentrum Buiksloterham aan de Distelweg 99 in Amsterdam Noord terecht voor deskundige gezondheidsadviezen, voorlichting, vaccinaties en malariapreventie welke nodig zijn voor een plezierig en gezond verblijf in het buitenland. Onze huisartsen werken volgens de richtlijnen van de LCR (Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). Het LCR is een onafhankelijke stichting die in Nederland protocollen vaststelt voor de vaccinaties die u nodig heeft voor een gezond verblijf op uw bestemming.

Maak het liefst 6-8 weken voor uw reis een afspraak op het huisartsen spreekuur zodat we voldoende tijd hebben om u zo optimaal mogelijk te adviseren en vaccineren (sommige vaccinaties bestaan uit meerdere giften op verschillende dagen). Ook bij een last minute reis is het zinvol om alsnog een afspraak te maken.

Bel voor een afspraak met de assistent van de huisarts van gezondheidscentrum Buiksloterham op 020 3081234 2x optie 2 of maak een dubbele afspraak via ons online patiëntenportaal. U kunt ook eerst een e-consult sturen met daarin uw reisschema met bestemmingen, vertrekdatum en duur van het verblijf zodat wij alvast een advies kunnen opstellen.

Terug
Volg het Gezondheidscentrum Buiksloterham op Facebook

Voor betrouwbare online informatie adviseren wij de Thuisarts

Gezondheidscentrum Buiksloterham gebruikt 100% groene stroom