Psychiater

Psygro is opgericht in 2004 door de psychiaters Ellen Romeijn en Jan Doorn. Zij wilden geestelijke gezondheidszorg laagdrempelig en toegankelijk maken. Om deze reden zijn zij de zorg aan gaan bieden in de praktijk van de huisarts. Om de zorg zo dichtbij huis te brengen als mogelijk zal psygro voor de regio Amsterdam Noord te vinden zijn in Gezondheidscentrum Buiksloterham. Omdat de psychiater betrokken is bij de diagnostische fase, kan een behandeling vaak na een kort traject worden afgerond. Behandelaren van psygro kunnen snel met de huisarts overleggen. Zo staat de situatie van de cliënt altijd centraal in de behandeling.  Psygro biedt basis-en socialistische Geestelijke Gezondheidszorg aan kinderen, jeugd en volwassenen.

 

Privacy

De psychiaters van Psygro zijn gehouden aan het medisch beroepsgeheim. Aantekeningen van een behandeling houden we bij in een persoonlijk elektronisch dossier. Cliënten kunnen dat op verzoek inzien. We bewaren het dossier 15 jaar (de wettelijke bewaartermijn), tenzij een cliënt ons vraagt om het dossier eerder te vernietigen.

Kwaliteit

Kwaliteit van onze zorg vinden wij heel belangrijk. Psygro besteedt veel aandacht aan het opbouwen van een kwaliteitsmanagementsysteem. Wij zijn HKZ-gecertificeerd. Dit staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het betekent dat we voldoen aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen. Zo weet de cliënt dat zijn of haar behoeften en belangen centraal staan. De informatie is helder en gestructureerd. Afspraken worden nagekomen. Behandeling gebeurt door professionele behandelaars. Tevens heeft Psygro zich gekwalificeerd voor het Keurmerk Basis GGZ 2016 van de stichting Kwaliteit in de Basis GGZ. Het effect van onze behandelingen meten we via Routine Outcome Monitoring (ROM).

Contact

Wilt u meer informatie over psychro en de werkwijzen, kijk dan op de website