De realisatie van Gezondheidscentrum Buiksloterham in volle gang

De nieuwbouw wordt gerealiseerd in Cityplot Buiksloterham, het project aan de Distelweg van woningbouwvereniging De Alliantie, STUDIONINEDOTS en DELVA Landscape Architects. Het gebouw op kavel B5 wordt ontworpen door Space Encounters Office for Architecture

De Buiksloterham is het voormalig industriegebied aan de dynamische noordelijke IJ-oever, tussen Overhoeks (Eye filmmuseum) en het NDSM-terrein in Amsterdam. De wijk grenst aan de ene kant aan de Papaverweg en het Johan van Hasseltkanaal, dat uitkomt op het IJ. Aan de andere kant ligt de Distelweg en het Tolhuiskanaal, waar de pont naar de Houthaven en Amsterdam-centraal aan- en afmeert.
In de wijk Buiksloterham is duurzaam en energiezuinig bouwen een van de uitgangspunten, dit geldt ook voor het te bouwen gezondheidscentrum.

Vanuit het centrum zal zorg voor elke leeftijdscategorie geleverd worden. In het gezondheidscentrum komen meerdere zorgaanbieders in de eerstelijns gezondheidszorg onder één dak. Zo komt er een huisartsenpraktijk, fysiotherapie, psychologen, apotheek, tandarts, kraamzorg en verloskundige.

We starten medio december 2016 eerst in een tijdelijk onderkomen op de kruising Distelweg/Asterweg. Als alles volgens planning verloopt is de nieuwbouw begin 2018 gereed.

space-encounters.eu_wp-content_uploads_SE-I-AM-LOFT-GZC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *