Update covid vaccinatie 20-03-2021

20-03-2021

Vrijdag 19 maart is besloten dat Nederland verder gaat met het prikken met het AstraZeneca-vaccin. Het vaccineren wordt volgende week hervat. Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) onderzocht de meldingen van tromboseklachten na vaccinatie en kwam met een oordeel: het vaccin is veilig en effectief. De voordelen van het AstraZeneca-vaccin wegen zwaar op tegen de risico’s van een mogelijke link van het vaccin met zeer zeldzame vormen van trombose.

Het besluit van VWS om de vaccinaties acuut te pauzeren, heeft helaas wel een grote impact gehad op de voortgang van de vaccinatiecampagne bij de huisartsenpraktijken.

Huisartsenpraktijken in Gelderland, Utrecht en Flevoland konden vrijdag weer beginnen met het opnieuw uitnodigen van hun patiënten voor vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin, huisartsen in Utrecht en Flevoland ontvangen volgende week de vaccins. Wanneer Noord Holland aan de beurt is is nog niet bekend maar verwacht wordt medio april, de doelgroepen blijven vooralsnog ongewijzigd (zie vorige update).

Vier groepen patiënten van wie het afweersysteem niet goed werkt, en mensen met een neurologische aandoening waardoor de ademhaling is aangetast ontvangen de uitnodiging via het ziekenhuis waar zij onder behandeling staan en niet via de huisartsenpraktijk.

Ook de GGD hervat het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin en zal via sms iedereen die een afspraak bij hen had staan daarover informeren.

Terug
Volg het Gezondheidscentrum Buiksloterham op Facebook

Voor betrouwbare online informatie adviseren wij de Thuisarts

Klik hier om een video consult met de huisarts in te plannen

U vindt ons ook in Amsterdam Oost, locatie Amstelkwartier

Schrijf je nu in bij de huisarts