Vaccinatie update en het gele boekje 18-06-2021

18-06-2021

25 & 28 juni is er de mogelijkheid om uw tweede vaccinatie bij het gezondheidscentrum te halen. U komt hier alleen voor in aanmerking als u ook uw eerste vaccinatie van de huisartsenpraktijk heeft ontvangen. Er is weer een hoop berichtgeving geweest omtrend het vaccineren in de tijd tussen de eerste en de tweede vaccinatie. Hier vindt u de belangrijkste punten en het beleid van huisarts. 

1. Het gele vaccinatie boekje

Het gele vaccinatiepaspoort heeft geen officiële status als het om de Covid-vaccinaties gaat. Als u uw persoonlijke vaccinatie boekje mee neemt dan zetten wij hier een stempel in als bewijs dat u bent gevaccineerd. Let er op dat er dat dit niet geldt als officieel reisdocument. Er zijn een aantal landen die dit boekje op dit moment wel accepteren als reisdocument. Of uw land van bestemming hier onder valt dient u zelf op te zoeken voor u vertrekt. 

2. Vaccineren als je al corona hebt gehad 

Ten opzichte van een aantal weken geleden zijn de richtlijnen voor een tweede vaccinatie als je corona hebt gehad veranderd. Als je corona hebt gehad is de tweede vaccinatie niet nodig, ongeacht hoe lang het geleden is dat de besmetting is geconstateerd. Voorheen was dit maximaal 6 maanden. 

3. Vaccineren met twee verschillende vaccins

Er is recent onderzoek gedaan naar de werking bij vaccinatie van twee type vaccins. Een combinatie van een mRNA en vectorvaccin, uitkomst van de onderzoeken is dat de combinatie goed beschermd tegen het Corona virus. Echter vaccineert de huisarts alleen met het AstraZeneca vaccin. U kunt niet kiezen welk vaccin u krijgt. Mocht u dit wel willen dan staat u vrij om de GGD te bellen.

Terug
Volg het Gezondheidscentrum Buiksloterham op Facebook

Voor betrouwbare online informatie adviseren wij de Thuisarts

Klik hier om een video consult met de huisarts in te plannen

U vindt ons ook in Amsterdam Oost, locatie Amstelkwartier

Schrijf je nu in bij de huisarts