Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook een andere patiënt kunnen helpen. Wij willen de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, u wilt natuurlijk ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch via 020 308 1238 bij de assistente. De afspraak wordt uit de agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk geen “no-show” tarief berekend.

No - show 

Om het aantal niet-nagekomen afspraken terug te dringen en om de misgelopen inkomsten te compenseren, geldt, op advies van de Landelijke huisartsen verengiging (LHV) ook bij ons sinds 1 januari 2020 een ‘wegblijf-tarief’. Mocht u zonder bericht niet op uw afspraak bij de huisarts komen hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor een enkel consult wordt € 15,- in rekening gebracht , voor een dubbel consult geldt een tarief van € 25,-

Wij rekenen op uw medewerking en danken u voor uw begrip.

- Amstel en IJ huisartsen 

Volg het Gezondheidscentrum Buiksloterham op Facebook

Voor betrouwbare online informatie adviseren wij de Thuisarts

Klik hier om een video consult met de huisarts in te plannen

U vindt ons ook in Amsterdam Oost, locatie Amstelkwartier

Schrijf je nu in bij de huisarts